De hoogslaper die voor 24 euro werd aangeboden op de website van Leen Bakker
NOS NieuwsAangepast

Leen Bakker hoeft goedkope bedden niet te leveren

Leen Bakker hoeft de hoogslapers die het per ongeluk heel goedkoop aanbood via de website, niet te leveren.

Volgens de rechter hadden klanten die de bedden kochten, moeten weten dat het om een prijsfout ging. Afgelopen juli stond een aantal modellen hoogslapers die normaal zo'n 300 tot 500 euro kostten, anderhalve dag lang voor 24,00 euro en 85 euro op de website. De woonwinkel had per ongeluk de prijs van de matras vermeld, in plaats van de complete hoogslaper.

Het nieuws verspreidde zich snel via social media. Leen Bakker kreeg zo'n 47.000 bestellingen voor ruim 60.000 hoogslapers.

Bijna 800 klanten stapten via juridisch adviesbureau Aliter Melius naar de rechter om hun bed alsnog geleverd te krijgen. Dat heeft de rechter nu dus afgewezen. Chitzki Loonstein van het adviesbureau gaat nu met zijn klanten bekijken of ze een bodemprocedure gaan starten.

Stomme fout

Leen Bakker is blij met de uitspraak. "De rechter gaat mee in onze gedachte dat consumenten hadden moeten begrijpen dat er sprake was van een fout", aldus een woordvoerder. "Het was een stomme fout, maar er was daardoor geen sprake van een geldige koopovereenkomst."

Het bedrijf heeft aan alle klanten de 24 euro teruggestort en het aanbod gedaan om met 40 procent korting een willekeurige hoogslaper te kopen bij het bedrijf. Ongeveer 600 klanten hebben dat gedaan.

Leen Bakker is niet de enige online retailer die in het gelijk wordt gesteld na een dergelijke prijsfout. Zo hoefde retailer Otto evenmin de lcd-tv's te leveren voor de 99 euro waarvoor ze per ongeluk te koop stonden. Ook toen concludeerde de rechter dat het duidelijk te mooi was om waar te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl