Rohingya-vluchtelingen staan in de rij bij een opvangkamp in Bangladesh
NOS Nieuws

VN vraagt 75 miljoen dollar voor noodhulp aan Rohingya

Het Wereld Voedsel Programma (WFP) roept de internationale gemeenschap op om 75 miljoen dollar (bijna 64 miljoen euro) ter beschikking te stellen voor noodhulp aan de Rohingya. Het geld is volgens de VN-organisatie nodig om de komende zes maanden te voorzien in de eerste levensbehoeften van de vluchtelingen.

Honderdduizenden Rohingya, moslims die in Myanmar een minderheid vormen, zijn de afgelopen maanden gevlucht naar buurland Bangladesh wegens het geweld in hun thuisland. In Bangladesh zijn diverse vluchtelingenkampen ingericht waar de Rohingya onder barre omstandigheden verblijven.

200 miljoen

"Het is een uitermate treurige situatie", zei WFP-directeur David Beasley tegen journalisten na een bezoek aan enkele vluchtelingenkampen. "Erger dan dit kan het niet worden. We hebben die 75 miljoen nodig voor de komende zes maanden."

Het WFP is het VN-onderdeel dat voedsel verstrekt aan vluchtelingen en mensen in ontwikkelingslanden. In totaal probeert de VN 200 miljoen dollar bijeen te krijgen om de Rohingya-crisis te bezweren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl