Tsiy Ndenge viert zijn goal

Roda boekt bij Sparta eerste overwinning

Roda JC heeft na zeven speelronden de eerste punten van het seizoen binnen. De Limburgers wonnen met 2-1 bij Sparta Rotterdam en deden de laatste plaats daarmee over aan Willem II.

Voor rust hield doelman Hidde Jurjus Roda bij schoten van Thomas Verhaar en Ryan Sanusi overeind, waarna Tsiy William Ndenge de gasten op voorsprong zette. De van Borussia Mönchengladbach gehuurde Duitser kopte raak met zijn achterhoofd.

Dani Schahin ziet de 2-0 erin

Dani Schahin verdubbelde even later de marge met een schuiver. Sparta moest in de tweede helft ondanks een overwicht lang wachten op een goal.

Robert Mühren, die eerder net als onder anderen Sander Fischer, Deroy Duarte en Kenneth Dougall kansen gemist had, bracht met een volley de spanning terug. In het resterende kwartier hield Roda zonder grote problemen stand.