NOS VoetbalAangepast

Ten Hag: in Utrecht is het glas vaak halfleeg

FC Utrecht heeft tegen Vitesse weer een teken van leven gegeven na zeperds tegen FC Twente (4-0) en PSV (7-1). Trainer Erik ten Hag was content met het gelijkspel.

"Dit is in ieder geval een resultaat. Als je 1-0 voorkomt, dan hoop je dat je 'm ook over de streep kan trekken. Het was een onnodige tegengoal, want op dat moment hadden we de wedstrijd onder controle."

Men is kritisch, vaak ook bijtend.

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag

Na de oorwassingen van de afgelopen weken nam het gemor toe in Utrecht. Ten Hag kreeg het mee, maar liet zich er niet door van de wijs brengen. "Je merkt het om je heen. Dat is ook FC Utrecht. Het is de charme van een volksclub. Men is kritisch, vaak ook bijtend. Vaak is het glas halfleeg."

Ten Hag is geduldig met zijn deels gerenoveerde ploeg. "We zijn onder anderen Haller en Amrabat kwijtgeraakt en daarvoor hebben we vervangers gehaald. Zij hebben tijd nodig zich te ontwikkelen. We hebben een goede selectie en gaan op deze voet verder. Het begint altijd met beleving en dat heb ik tegen Vitesse gezien."

Terug naar de basis

Aanvoerder Willem Janssen sloot zich daarbij aan. "Je ziet wel aan ons spel dat we twee deuken hebben opgelopen. Dan moet je terug naar de basis en dat was vandaag dik voor elkaar."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl