KLM faseert Boeing 747-400 langzaam uit KLM

Canadese vliegtuigspotters hoeven er niet op te rekenen dat een Boeing 747-400 van KLM naar Calgary komt. De fans van het toestel genaamd 'The City of Calgary' waren een lobby begonnen met een filmpje op internet, maar KLM weigert mee te werken.

Het Nederlandse luchtvaartbedrijf is zijn vliegtuigenvloot flink aan het vernieuwen. Zo gaan de Boeing's 747-400 een voor een na bijna dertig jaar trouwe dienst met pensioen. In 2020 moet de hele 747-400 vloot zijn vervangen.

KLM heeft de 747-vloot vernoemd naar wereldsteden. Het toestel 'The City of Calgary' heeft de Canadese stad echter nog nooit aangedaan. Daarom maakten Canadese vliegspotters filmpjes waarin ze KLM opriepen om een keer met de hand over het hart te strijken door met het toestel naar Calgary te vliegen.

KLM noemt de actie van de vliegtuigspotters sympathiek. "Gaaf dat er zo veel belangstelling is voor dit type vliegtuig, maar we laten het toestel niet naar Calgary vliegen", zegt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

"Zo'n eenmalige vlucht heeft een te grote impact op de rest van onze vlootoperatie. Op Calgary vliegen andere types toestellen. Als we de 747-400 inzetten dan duperen wij te veel passagiers op onze andere lijnvluchten."

STER reclame