NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: met name achterin heel sterk

Giovanni van Bronckhorst kon na drie nederlagen eindelijk weer eens juichen met Feyenoord. Hij complimenteerde zijn team, vooral de geïmproviseerde achterhoede.

"Als je wedstrijden niet wint, dan weet je dat je onder druk staat. Anderen hebben het woord crisis in de mond genomen, dat hebben wij niet gedaan. De enige manier om te antwoorden is hoe we het vandaag gedaan hebben", aldus Van Bronckhorst na de 4-0 winst.

Wegens de absentie van de geblesseerden Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden bestond het centrum van Feyenoord uit Jerry St. Juste en Renato Tapia.

Van Bronckhorst: "Met name achterin vond ik ons heel sterk, zowel verdedigend als aanvallend. St. Juste en Tapia, dat is een koppel die je vorig seizoen niet had kunnen denken. Ze hebben het uitstekend gedaan."

Berghuis: we hadden iets goed te maken

Steven Berghuis, maker van de 1-0 en 3-0, besefte ook dat het duel met AZ een belangrijke was. "We hadden iets goed te maken, er stond druk op. We begonnen goed, iedereen zat meteen lekker in de wedstrijd. En de goals vielen op het juiste moment. Dan kan het snel gaan."

Feyenoord speelde met veel zomeraanwinsten, zoals Sofyan Amrabat en Sam Larsson. "Er zijn natuurlijk wat jongens weggevallen. Eerdere nederlagen waren soms ook verklaarbaar. Verliezen van NAC mag niet, maar het was te veel van het goede. Met de prestatie van vandaag kunnen we verder', besloot Berghuis.

'Zuivere goal afgekeurd'

AZ-trainer John van den Brom baalde van het annuleren van de vroege treffer van Wout Weghorst, wegens vermeend buitenspel. "Een zuivere goal die wordt afgekeurd, een cruciaal moment in de wedstrijd. Daarna zie je de kwaliteiten van Feyenoord, elke fout bij ons werd afgestraft. Het is aan ons om uit deze crisis te komen. We gaan naar Groningen, daar is het ook crisis. We moeten de rug weer rechten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl