NOS SportAangepast

Lammers: droog, nat, achteraan, vooraan, Max beheerst alles

Lammers: fenomenale race Verstappen

Voor Jan Lammers stond het na de trainingen al vast: Max Verstappen kon de Grand Prix van Maleisië naar zijn hand gaan zetten. De voormalig Formule 1-coureur kreeg zondag gelijk. De jonge Nederlander stuurde op superieure wijze zijn Red Bull naar zijn tweede zege in de koningsklasse van de autosport.

"Max heeft zo'n goede race gereden. Heel strak, vanaf het begin", analyseerde Lammers zondagmiddag bij Dione de Graaff het optreden van Verstappen op het circuit van Sepang.

Constant

"Vrijdag en zaterdag waren zijn lange runs al heel constant. Hamilton hoefde niet helemaal de strijd met Max aan te gaan. Zijn strijd is met Vettel, die achteraan moest beginnen. En toen Kimi Räikkönen ook nog uitviel voor de start, wist je: hij kan winnen."

Max Verstappen na de zege in Maleisië

Lammers roemde de overtuiging waarmee Verstappen naar de zege reed. "Cruciaal was de wijze waarop hij Bottas na de start achter zich hield en het moment dat hij Hamilton kan inhalen en dat ook meteen doet."

Voor Lammers was de zege zondag in Maleisië mooier dan de verrassende overwinning van de Red Bull-coureur vorig jaar in Spanje. "Toen waren twee Mercedes-wagens snel van het toneel verdwenen, nu rijdt hij gewoon bij Hamilton weg. Dat gebeurde in eerste instantie met een halve seconde per ronde. er sprak zoveel overtuiging uit."

Complete coureur

In de ogen van Lammers is Verstappen heel compleet. "Nat, droog, achteraan starten, vooraan beginnen; hij beheerst het allemaal. Het was een feestweekeinde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl