David Goffin
NOS SportAangepast

Goffin heft vloek op, ook ATP-titel voor Istomin

David Goffin heeft voor de derde keer een ATP-titel veroverd. De Belg won in Shenzhen in de finale met 6-4, 6-7 (5), 6-3 van Alexander Dolgopolov. In Chengdu ging Denis Istomin er met de hoofdprijs vandoor.

Goffin won in 2014 zijn eerste twee ATP-toernooien maar verloor vervolgens zes finales op rij. Zo boog hij dit jaar in de finale van Sofia en Rotterdam. In China was het voor de nummer twaalf van de wereld wel raak.

Goffin pakte overtuigend de eerste set en Dolgopolov leek rijp voor de sloop toen hij in de tweede set een 5-1 voorsprong weggaf. De Oekraïner, die in 2014 het enige eerdere duel met Goffin won, won via de tiebreak alsnog de set, maar zag daarna de Belg vanaf 3-3 drie games op rij winnen.

Istomin pakt tweede ATP-titel

Denis Istomin heeft de tweede editie van het ATP-toernooi van Chengdu op z'n naam geschreven. De Oezbeekse nummer 78 van de wereld leidde in de finale tegen Marcos Baghdatis (ATP-113) met 3-2 toen de Cyprioot met een rugblessure opgaf.

De 31-jarige Istomin pakte zijn tweede ATP-titel. In 2015 won hij op het gras van Nottingham, waar hij Baghdatis in de halve finales versloeg. Ook destijds gaf de Cyprioot op, toen al na drie games.

Istomin was in China in de tweede ronde verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelverdediger Karen Chatsjanov. De Rus versloeg vorig jaar in de finale de Spanjaard Albert Ramos en ook die kwam deze keer niet door de tweede ronde.

Denis Istomin biedt Marcos Baghdatis de helpende hand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl