NOS NieuwsAangepast

Doden bij aanval met mes op station Marseille

Twee doden bij aanval met een mes op station Marseille

Bij het grootste treinstation van Marseille hebben anti-terreureenheden van het leger een man doodgeschoten die mensen had aangevallen met een mes. Hij heeft twee vrouwen om het leven gebracht, meldt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens getuigen riep de man tijdens zijn aanval "Allahoe Akbar", Arabisch voor "God is groot". Politiebronnen zeggen tegen Reuters dat de slachtoffers 17 en 20 jaar oud waren. Bij een van hen zou de keel zijn doorgesneden, het andere slachtoffer zou in haar maag zijn gestoken.

Na het incident werd het station Saint-Charles ontruimd en de politie riep mensen op om uit de buurt te blijven.

Barbaars

Volgens Franse media was de dader een bekende van de politie. Over zijn identiteit is nog niets bekendgemaakt. Minister Collomb, die na de aanval naar Marseille is gegaan, zei dat wordt onderzocht of het ging om een terroristische daad.

Ook president Macron heeft gereageerd. Hij sprak zijn afschuw uit over de "barbaarse daad".

Bewaking

Sinds de aanslagen op het satirische weekblad Charlie Hebdo in januari 2015 zijn er altijd militairen en anti-terreureenheden op belangrijke plekken in Frankrijk, waaronder stations. De inzet werd versterkt na de aanslagen in Parijs van november 2015, op onder meer het Bataclan-theater.

In Frankrijk geldt sinds november 2015 de noodtoestand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl