Sam Larsson (l) viert zijn doelpunt met ploeggenoten
NOS VoetbalAangepast

Feyenoord verslaat AZ met speels gemak

Feyenoord heeft zich na de eredivisienederlagen uit tegen PSV en thuis tegen NAC Breda op overtuigende wijze hersteld. De Rotterdammers boekten een klinkende 4-0 zege bij AZ, dat vorige week thuis ook al een pijnlijke nederlaag leed tegen Excelsior.

In de beginfase zag AZ een treffer van Wout Weghorst ten onrechte worden afgekeurd wegens buitenspel, waarna Feyenoord voor de rust al afstand nam. Steven Berghuis trof doel via de onderkant van de lat.

De bal plofte al net achter de lijn, zodat het laatste tikje van Tonny Vilhena overbodig was. Sam Larsson scoorde met een knal van afstand en Berghuis strafte verdedigend geschutter van Stijn Wuytens af met de 3-0.

AZ, dat voor de pauze nog dicht bij de 1-1 was geweest via Guus Til (hij stuitte op doelman Brad Jones), kon zich in de tweede helft niet meer oprichten.

  • ANP Pro Shots
    Tonny Vilhena (r) maakt de 0-1, AZ-keeper Marco Bizot (l) is te laat
  • ANP Pro Shots
    Feest bij Feyenoord na de 1-0
  • ANP Pro Shots
    Teleurstelling bij Joris van Overeem (l) en Stijn Wuytens
  • ANP
    Feyenoorder Steven Berghuis (l) na het maken van de 0-3 tegen zijn oude club AZ
  • ANP Pro Shots
    Marko Vejinovic (m) moet geblesseerd afhaken in de eerste helft
  • ANP Pro Shots
    Tonny Vilhena tikt de 0-4 binnen tegen AZ

Feyenoord kwam op 4-0 door een intikker van Vilhena uit een voorzet van Berghuis, die soepel door de Alkmaarse defensie was gelopen. De regerend landskampioen kreeg nog kansen om de afstraffing voor AZ groter te maken, maar Jean-Paul Boëtius en Berghuis schoten naast.

AZ probeerde nog iets terug te doen, maar ondanks kansjes van debutant Teun Koopmeiners en Weghorst bleef de eretreffer uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl