Ryan Thomas viert de 2-2 tegen FC Groningen

PEC Zwolle in extremis langs FC Groningen

Dankzij een goal ver in blessuretijd heeft PEC Zwolle thuis met 3-2 gewonnen van FC Groningen. Ook zonder dat slot was het een wedstrijd vol verhalen in Zwolle.

De bezoekers werden aanvankelijk overlopen, maar kwamen wel op 0-1. Ritsu Doan ontving de bal na mistasten van Dirk Marcellis en schoot door de benen van doelman Diederik Boer raak. Dat was het eerste doelpunt van de Japanse middenvelder van Groningen.

Nijland scoort, Nijland baalt

De verdiende 1-1 kwam al snel. Doelpuntenmaker was Stef Nijland, die uit de rebound scoorde. Voor Nijland was het pas zijn eerste eredivisiegoal sinds maart 2016 en dan uitgerekend tegen de club waar hij opgroeide en waar zijn vader Hans algemeen directeur is.

Stef Nijland viert de 1-1 tegen FC Groningen

FC Groningen kwam daarna beter in de wedstrijd. Dat resulteerde na rust in de opmerkelijk 1-2. Boer ving een kopbal van Tom van Weert, maar deed dat volgens de grensrechter achter de lijn.

PEC wankelde, totdat Ryan Thomas met een volley gelijk maakte. In de grimmige slotfase eiste Van Weert opnieuw een hoofdrol op. De aanvaller kreeg direct rood na een charge op Marcellis.

• ANP
    Een duel met twee gezichten voor Tom van Weert: eerst zorgt hij voor 1-2...
  • NOS
    ...even later krijgt Van Weert rood na een charge op Dirk Marcellis.

De keuze van Zwolle-trainer John van 't Schip om in in blessuretijd Piotr Parzyszek in te brengen als stormram pakte vervolgens prima uit.

De Pool bezorgde de bal in de zestien meter bij de tot dan toe onzichtbare Youness Mokhtar, die met zijn vijfde competitietreffer alsnog de zege schonk aan Zwolle.

Door de late zege stijgt PEC Zwolle naar de derde plaats in de eredivisie. FC Groningen blijft steken in de middenmoot.