Tom Beugelsdijk is het middelpunt van een Haags feestje

NAC swingt in Breda, maar ADO Den Haag wint

ADO Den Haag heeft enigszins fortuinlijk gewonnen bij NAC Breda. De thuisploeg swingde ruim uur lang, kreeg ook voldoende kansen, maar scoorde niet en kreeg in de slotfase het deksel op de neus: 0-1.

NAC vloog uit de startblokken in een opnieuw kolkend Rat Verlegh-stadion. De thuisploeg zorgde constant voor gevaar en had pech toen een schot van Mounir El Allouchi eerst de lat en toen de paal raakte, waarna Giovanni Korte de paal trof in de rebound.

ADO werd bij tijd en wijle overlopen, maar met twee pegels was Lex Immers wel dicht bij succes in een vermakelijke eerste helft.

Kort na rust was NAC in één minuut drie keer dichtbij een doelpunt; Thierry Ambrose omspeelde enkele ADO'ers en Robert Zwinkels keerde diens schot, waarna Korte in de rebound niet goed uithaalde. De bal rolde voor de voeten van Arno Verschueren en zijn knal ging rakelings naast.

De vermoeidheid sloeg langzaamaan toe bij NAC, dat met zijn krachten gesmeten had en ADO voetbalde zich steeds gemakkelijker onder de Bredase druk uit.

Een kwartier voor tijd rook ADO aan de 0-1; Erik Falkenburg schoot na een hoekschop op de lat. Even later was het wel raak voor ADO. Na een hoekschopvariant vond Abdenasser El Khayati Tom Beugelsdijk die glijdend met links de 0-1 binnenschoot.