Shinji Kagawa

Dortmund wint opnieuw, ondanks laconieke Aubameyang

Koploper Borussia Dortmund heeft in de Bundesliga zijn zesde overwinning in zeven duels behaald. De ploeg van coach Bosz won bij subtopper FC Augsburg met 2-1.

In de enerverende openingsfase maakte de Oekraïner Andrij Jarmolenko al na 4 minuten met de hak zijn eerste competitiedoelpunt voor Dortmund. Na amper tien minuten maakte Caiuby echter alweer gelijk voor de ploeg van Jeffrey Gouweleeuw.

Even later bracht Shinji Kagawa met een wonderschone treffer de bezoekers opnieuw op voorsprong. De Japanner trof doel met een heerlijke, gevoelvolle stift. De Borussen kregen meer kansen, maar lieten na het voor de rust al af te maken.

Na rust zette Augsburg aan en zette Dortmund ook onder druk, maar Caiuby en Michael Gregoritsch kregen de bal niet langs Roman Bürki.

Voor joker

Toen de videoscheidsrechter een strafschop toekende aan Dortmund wegens vasthouden leek het duel beslist. De toch al laconiek ogende Pierre-Emerick Aubameyang zette zichzelf voor joker met een faliekant mislukte panenka.

Na de misser van Aubameyang begon Augsburg aan een slotoffensief en slaagde bijna in de opzet. Zo kwam Alfred Finnbogason (oud-Heerenveen) een teen tekort om de gelijkmaker aan te laten tekenen.