P2 op Schiphol vanaf morgen dicht

Aangepast
Olaf Kraak / Hollandse Hoogte

Parkeerplaats P2 op Schiphol is vanaf morgen dicht. De parkeerplaats vlak bij de centrale hal wordt voorgoed gesloten, omdat hij over een tijd wordt afgebroken. Er komt een nieuwe terminal voor miljoenen passagiers per jaar.

Reizigers moeten rekening houden met flinke veranderingen. Vannacht wordt de bewegwijzering veranderd en daarna wordt de ingang van P2 afgesloten.

Mensen die altijd gebruik maakten van P2, worden nu doorverwezen naar P1 als ze kort willen parkeren. Voor lang parkeren (meer dan 48 uur) moeten ze naar P3 of naar de nieuwe garage P6 Valet Parking.

Kiss 'n Ride blijft bestaan

De Kiss 'n Ride, waarbij chauffeurs mensen afzetten en meteen weer wegrijden, blijft wel bestaan. Mensen die iets meer tijd willen nemen voor het afscheid en willen meelopen naar de vertrekhal, moeten hun auto ook in P1 neerzetten. Het gratis kwartiertje in P1 verdwijnt. Per 11 minuten moet 1 euro worden betaald.

Volgens een woordvoerder van Schiphol wordt P2 morgen niet meteen leeggehaald. De auto's die er al staan, mogen er nog tot 1 november blijven staan. Daarna gaat de parkeergarage helemaal dicht.

Het ontwerp van de nieuwe terminal werd vorige week gepresenteerd. De planning is dat hij in 2023 in gebruik wordt genomen.

Schiphol presenteerde vorige week het ontwerp van de nieuwe terminal ANP