Lewis Hamilton bedankt het publiek na de kwalificatie in Maleisië
NOS SportAangepast

Hamilton deelt tik uit aan Vettel, jarige Verstappen derde

Lewis Hamilton start zondag bij de laatste Grand Prix van Maleisië van pole. Het is de zeventigste polepositie voor de Mercedes-coureur, die voor het vierde jaar op rij op het circuit van Sepang de beste was in de kwalificatie. De jarige Max Verstappen pakte P3. Sebastian Vettel kon geen tijd neerzetten en start zondag achteraan.

Hamilton liep in Maleisië tot nu toe achter de feiten aan, maar de Brit sloeg zaterdag wel toe in de kwalificatie. De WK-leider noteerde als snelste ronde 1.30,076 en zag Ferrari-rijder Kimi Räikkönen op 0,045 seconde als tweede eindigen.

Verstappen tevreden

Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo starten zondag van de tweede startrij. De jarige Verstappen was met 1.30,541 opnieuw de beste van Red Bull in de kwalificatie. "Dit is voor het team goed. Ik ben blij met mijn prestatie", reageerde de Nederlander.

Max Verstappen

Voor Sebastian Vettel verliep de kwalificatie dramatisch. Ferrari verving tussen de derde training en de kwalificatie de motor in de bolide van de Duitser, die met elektronische problemen kampte. In de eerste kwalificatiesessie stuurde Vettel de Ferrari voortijdig naar binnen. "Het voelt alsof ik geen turbo heb", gaf hij aan.

De monteurs gingen aan de slag, maar de nummer twee van het WK-klassement keerde niet meer terug op de baan. Vettel, die geen rondetijd neerzette, moet daardoor zondag achterin het veld aan de race beginnen. Het wordt wel heel lastig voor de Duitser om iets aan zijn achterstand op WK-leider Hamilton (28 punten) te doen.

Na de GP van Maleisië staan er nog vijf races op het programma.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl