De Nederlandse volleybalsters
NOS SportAangepast

Volleybalsters dromen van EK-goud, maar eerst Azerbeidzjan

"Waar dit ons gaat brengen? De finale zou echt geweldig zijn", stelt aanvoerster Lonneke Slöetjes na de gewonnen kwartfinale tegen Italië. "En dan hoop ik dat we ons kunnen revancheren voor twee jaar geleden en gewoon goud kunnen pakken. Dat hopen we echt."

Twee jaar geleden was Nederland in eigen land nog tevreden met zilver. In de finale was Rusland te sterk. Nu ligt de lat hoger. Het woord goud wordt al in de mond genomen en dan moet zaterdag de halve finale tegen Azerbeidzjan nog gespeeld worden.

Volleybalsters dromen van goud, ook al in Tokio

"We begonnen dit toernooi niet op ons sterkst. Maar daarna hebben we het wel goed opgepakt. We raken niet in paniek als het even niet loopt. En we laten tegen Italië echt wel goed volleybal zien."

Zelfvertrouwen

Slöetjes: "Ik ben heel zelfverzekerd over het team. Ik maak me absoluut geen zorgen na de poulefase. Inmiddels hebben we wel een beetje gedefinieerd: dit is ons niveau en dit mogen we van onszelf verwachten. Zelfs al lukt het soms niet, je weet dat het wel kan. Dat geeft zelfvertrouwen voor ons team."

Sloetjes: we raken niet meer in paniek

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl