FC Twente jubelt na de 2-1 van Danny Holla
NOS VoetbalAangepast

Twentse twist prooi voor FC Twente

De Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo is door de Enschedeërs verdiend met 2-1 gewonnen. "Dit brengt rust en nu kunnen we verder bouwen aan het elftal", aldus een opgeluchte Twente-coach René Hake.

Zeker op grond van de eerste helft had FC Twente het meeste recht op de zege. FC Twente stond binnen twee minuten op 1-0: Lerin Duarte haalde een schot van Haris Vuckic van de lijn, maar in de rebound gleed Jensen de bal binnen.

De thuisploeg was daarna heer en meester en kreeg grote kansen. Zo werd nog een schot van Vuckic door Duarte van de lijn gehaald.

Apathie

Heracles-trainer John Stegeman schrok van de apathie waarmee zijn ploeg begon. "We hebben de hele week goed getraind. Maar als je dan ziet hoe we beginnen, dat kan echt niet. We kunnen de trainingsarbeid schijnbaar niet vertalen naar de wedstrijd. Dat is zorgwekkend."

Van het enorme Twente-overwicht was na de rust niks meer over en Paul Gladon maakte koppend gelijk. FC Twente was de weg kwijt, maar kwam uit een mooie vrije trap van Holla toch op 2-1.

Hake: "Heracles had wat aanpassingen gedaan en daarvan raakten we in de war. Het is gelukkig goed afgelopen en nu is het zaak om aansluiting te houden met de middenmoot."

Contractverlenging

In een hectische slotfase had zowel Heracles als FC Twente nog kunnen scoren. Na de zege op FC Utrecht zei Twente-coach René Hake dat zijn contract 'met een week was verlengd'. "Met de interland-week die komt is dat nu twee weken", lachte de winnende oefenmeester.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl