Keizer: mijn toekomst? Dan moet je niet bij mij zijn

Aangepast
Marcel Keizer, trainer van Ajax ANP

Ajax staat na zes wedstrijden in de eredivisie op de teleurstellende zevende plaats. Daarnaast is de Amsterdamse ploeg klaar in Europa en dus is er kritiek op de trainer. De positie van Marcel Keizer staat ter discussie. En dat met de lastige uitwedstrijd bij Heerenveen op het programma.

"Of de wedstrijd in Friesland voor mij bepalend is? Daarvoor moet je niet bij mij zijn...", zegt Keizer vrijdagmiddag. "Er is één iemand verantwoordelijk en dat ben ik. Dat er kritiek is, is logisch. Als je maar tien punten uit zes wedstrijden hebt, is dat een logisch gevolg. Als je bij Ajax verliest, weet je dat het hommeles wordt."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Keizer: logisch dat er kritiek is

Marcel Keizer maakt zich hard voor twee versterkingen bij Ajax in de winterstop. "Dan heb ik het over spelers die een meerwaarde hebben en er meteen staan." Ajax nam deze zomer afscheid van gewaardeerde spelers als Davy Klaassen, Davinson Sánchez en Bertrand Traoré.

Geld is het laatste probleem bij de rijke club uit Amsterdam, maar van alle nieuwelingen maakt voorlopig alleen de transfervrije Klaas-Jan Huntelaar veel minuten.

De laatste week wordt van diverse kanten de suggestie gedaan om naast Keizer een ervaren adviseur te zetten. De naam van Guus Hiddink valt veelvuldig. "Daar wil ik niet op vooruit lopen. Ik ga ervan uit dat we zondag winnen", wuift Keizer de suggestie weg.

"We zijn op het ogenblik zoekende. Vooral naar de formatie. Maar bovenal moeten we verbeteren. Als ik naar de afgelopen dagen kijk, heb ik er alle vertrouwen in."

STER Reclame