NOS SportAangepast

Training GP Maleisië afgebroken na crash Grosjean op putdeksel

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Maleisië is vrijdag na een zware crash van Romain Grosjean afgebroken. De Fransman uit het Haas-team reed met zijn wagen over een openstaande putdeksel. Het stuk metaal sneed de achterband volledig door. Grosjean belandde met een hoge snelheid in de banden.

De putdeksel was opengesprongen doordat andere coureurs over de kerbstone waren gereden. Voor de wedstrijdleiding reden de training te staken en alle putdeksels op het circuit aan een controle te onderwerpen.

Op het moment dat Grosjean crashte, had Sebastian Vettel al grote indruk gemaakt. Op een droge baan reed de Duitser met Ferrari een hele snelle ronde met 1.31,261. Teamgenoot Kimi Räikkönen volgde als twee onder de 1.32 (1.31,865).

Red Bull, dat met Max Verstappen en Daniel Ricciardo de eerste training op een natte baan domineerde, gaf in de tweede sessie veel toe op Ferrari. Ricciardo (derde) en Verstappen (vierde) moesten bijna een seconde inleveren.

Mercedes valt tegen

Mercedes kwam er op de eerste trainingsdag niet aan te pas. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas slaagden er niet in Ferrari en Red Bull bij te houden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl