Henk Fraser
NOS VoetbalAangepast

Vitesse ziek van zeperd, 'die 2-0 kost je de wedstrijd'

"Het is voor ons heel leerzaam geweest", is de eerste reactie van Vitesse-trainer Henk Fraser na de zeperd bij OGC Nice (3-0).

"Die eerste goal? Dat kan gebeuren. Je verliest een kopduel, dat kan gebeuren. Die tweede daar ben ik gewoon doodziek van. Daar heb ik ze honderd procent voor gewaarschuwd. En het kost je gewoon de wedstrijd."

Fraser doelt op de veldbezetting bij een opbouw, niet zozeer op het balverlies van Thulani Serero - de directe aanleiding voor de 2-0 op slag van rust. "Als je niet goed staat op het moment dat je gaat opbouwen, daar heb ik moeite mee. Dat verziekt je hele wedstrijd."

"Die tweede goal. Dat is wat ons als Nederlandse ploegen gewoon te vaak gebeurt."

Fraser vooral ziek van tweede Franse treffer

Fraser wist dat Vitesse de underdog was. "Wij komen uit pot vier. We wisten van tevoren dat Lazio en Nice beter zouden zijn. We moeten in Nederland beseffen dat zij een bepaald niveau hebben, qua balvaardigheid en fysiek."

Overwinteren?

Ook aanvaller Bryan Linssen erkende het niveauverschil. De vraag luidt of Vitesse nu nog wel kans heeft om te overwinteren. "Zij zijn een stuk beter dan wij zijn. Op alle vlakken. Als je ziet dat Sneijder hier niet aan spelen toekomt... dat wil ook wel wat zeggen denk ik. We krijgen nu twee keer Zulte. Wie weet kunnen we zes puntjes halen."

Linssen: ze waren een paar maatjes te groot

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl