Holland Acht
NOS SportAangepast

Vijf Oranjeboten naar WK-finale

Op de vijfde dag van de WK roeien in het Amerikaanse Sarasota hebben drie Nederlandse mannenboten zich geplaatst voor de finale.

De vier-zonder-stuurman, vijfde bij de Olympische Spelen van Rio, eindigde in zijn halve finale als derde en dat was net genoeg voor een finaleplaats. De voorsprong op nummer vier, Verenigde Staten, was twee seconden.

Holland Acht

De dubbelvier finishte als tweede in zijn halve finale, op anderhalve seconde van de Britse boot. De Holland Acht, dinsdag slechts vierde in zijn serie, leidde in de herkansingen van start tot finish. Olympisch kampioen Groot-Brittannië werd op drie seconden derde en vaart de B-finale.

Marieke Keijser

Nog twee vrouwenboten naar finale

Na de vier-zonder-stuurvrouw en de dubbelvier eerder deze week, wisten donderdag ook de acht en de lichte skiff een finaleplaats te bemachtigen. De acht werd zesde en laatste in de olympische finale van Rio en kwam in de series niet verder dan de derde plaats.

In de herkansingen had de ploeg aan de vierde plaats genoeg; de voorsprong op nummer vijf Rusland was meer dan acht seconden. Marieke Keijser verzekerde zich in de niet-olympische lichte skiff van een finaleplaats. De twintigjarige roeister werd derde in haar halve finale.

Vijf Oranjeboten naar finales bij WK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl