Club Vie in Rotterdam
In samenwerking met
Rijnmond
NOS Nieuws

Rotterdam onderzoekt seksueel geweld in het uitgaansleven

Er loopt een uitgebreid onderzoek naar seksueel geweld in het Rotterdamse uitgaansleven. De gemeente doet dat onderzoek samen met de politie en het Openbaar Ministerie.

Aanleiding zijn de meldingen van seksueel geweld in de Rotterdamse Club Vie, eerder dit jaar. De club werd tijdelijk gesloten nadat vrouwen aangifte hadden gedaan, maar de rechter bepaalde dat er niet genoeg juridische gronden waren om de club definitief te sluiten.

Drogering

Volgens RTV Rijnmond denkt Leefbaar Rotterdam dat er wel degelijk wat aan de hand is, en niet alleen in Club Vie. "Er zijn nu een flink aantal gevallen bekend van drogering en daaropvolgend seksueel geweld in het Rotterdamse uitgaansleven en wij denken niet dat dit zich beperkt tot een enkele club", schreef raadslid Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam in een brief aan het college.

Daarop is de gemeente begonnen met een onderzoek. Dat bestaat uit een inventarisatie van incidenten die bij de politie en de horeca bekend zijn.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de resultaten van het onderzoek openbaar worden gemaakt. Het kan nog paar maanden duren voor het geheel is afgerond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl