Dani Alves viert het doelpunt met Neymar

PSG blaast Bayern weg en bevestigt favorietenrol

Met een 3-0 thuiszege op Bayern München in groep B heeft Paris Saint-Germain bewezen een favoriet te zijn voor de eindzege in de Champions League. Miljoenenaankopen Kylian Mbappé en Neymar waren goud waard voor de Franse topclub.

Al na anderhalve minuut was het raak in het Parc des Princes. Neymar startte een solo en vond uiteindelijk zijn landgenoot Dani Alves, die hard raak schoot. Voor de Braziliaan was het zijn tweede doelpunt in dienst van PSG.

Prachtgoal Cavani

Bayern, dat speelde zonder de gevestigde namen Arjen Robben, Franck Ribéry en Mats Hummels, nam vervolgens het initiatief. Thomas Müller schoot net naast en een afstandsknal van Javier Martinez werd door keeper Alphonse Areola uit de bovenhoek getikt. Aan de andere kant miste Edinson Cavani een grote kans.

PSG counterde naar hartenlust en kwam na iets meer dan een half uur op 2-0. De pijlsnelle Kylian Mbappé werd weggestuurd en bediende Cavani. De afronding van de Uruguayaan was fenomenaal: hij schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied hard en geplaatst achter de kansloze Sven Ulreich .

Na rust leek er van de goede bedoelingen van Bayern weinig meer over. PSG genoot van de ruimte die het van de Duitsers kreeg. Mbappé zette Neymar vrij voor het doel, maar de duurste speler aller tijden (220 miljoen) schoot wild naast. Niet veel later mikte de Braziliaan na een mooie individuele actie net over de kruising.

Een derde Parijse goal hing in de lucht en viel na ruim een uur. Met een fijne sleepbeweging zette Mbappé zijn directe tegenstander te kijk, waarna de bal met enig geluk bleef liggen voor de voet van Neymar: 3-0.

Invalbeurt Robben

Twintig minuten voor tijd werd Robben het veld ingebracht door Bayern-coach Carlo Ancelotti, die na een stroeve start in de Bundesliga nog verder onder druk zal komen te staan. Maar ook de Nederlander kon het verschil niet maken voor de 'Rekordmeister'. Een doelpunt van Arturo Vidal werd afgekeurd wegens buitenspel.

"Vandaag was het me niet gegeven", zei Robben tegen Ziggo Sport. "Paris Saint-Germain kwam snel op voorsprong. Dat was voor ons het slechtst denkbare scenario. In de counter zijn zij levensgevaarlijk en dodelijk effectief. Daarna kregen we wel veel voorzetten en corners. Het zat er niet in."

Nederland speelt over anderhalve week in de WK-kwalificatie tegen Wit-Rusland, en drie dagen later is het beslissende duel met Zweden. Robben: "Fysiek ben ik beter dan een maand geleden. Dat gaan we meenemen."

Celtic viert de 1-0 tegen Anderlecht in de groepsfase van de Champions League

In dezelfde poule pakte Celtic drie belangrijke punten op bezoek bij Anderlecht. De Schotse kampioen zegevierde in Brussel met 3-0. Leigh Griffiths zette Celtic zeven minuten voor rust op voorsprong.

Kort na de pauze schoof Anderlecht-verdediger Kara Mbodji, na geklungel in de Belgische defensie, de bal ongelukkig in eigen doel. In blessuretijd profiteerde Scott Sinclair van dom balverlies van de thuisploeg.

Het is voor Celtic, waar keeper Dorus de Vries de hele wedstrijd op de bank bleef, de eerste uitzege in de Champions League in vijf jaar tijd. Destijds wonnen de Schotten met 3-2 op bezoek bij Spartak Moskou.