NOS SportAangepast

Handbalsters starten EK-kwalificatie met zege op Wit-Rusland

Handbalsters starten EK-kwalificatie met zege

De Nederlandse handbalsters hebben de eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2018 gewonnen. Wit-Rusland werd in Eindhoven met 33-21 aan de kant gezet. Estavana Polman maakte haar rentree bij Oranje.

Het fysiek sterke Wit-Rusland kon tot 7-7 aanhaken. De ploeg van bondscoach Helle Thomsen ging daarna actiever verdedigen en ook de fast-break ging ineens lopen. Mede door twee gemiste strafworpen van Wit-Rusland liep Oranje uit naar 12-7.

Estavana Polman haalt uit in bijzijn Khrystsina Akhramenka (l) en Katsiatyna Silitskaya (r)

Oranje, vierde op de Spelen in Rio, ging met 16-10 de rust in. Die marge groeide aanvankelijk amper, vooral omdat het in de afwerking net iets te vaak mis ging. In de slotfase liep het ineens wel weer op rolletjes. De 21-jarige Delaila Amega maakte haar debuut en deed dat verdienstelijk.

In groep 7 van de EK-kwalificatie won Hongarije met 37-12 van Kosovo. De nummers 1 en 2 van elke groep en de beste nummer 3 gaan naar EK 2018 in Frankrijk. Kosovo is zondag de tweede tegenstander van de Nederlandse vrouwen, die vorig jaar bij het laatste EK als tweede eindigden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl