Niki van Sprang en Bram Schwarz bereiken de halve finales op de WK
NOS Sport

Roeiers op dreef op WK in Sarasota

De Nederlandse roeiploeg heeft op de vierde dag van de WK roeien in het Amerikaanse Sarasota uitstekend gepresteerd. Van de vijf boten die in actie kwamen, haalden er vier de halve finales en één de finale.

De finaleplaats werd in de wacht gesleept door de vier-zonder-stuurvrouw. Monica Lanz, Aletta Jorritsma, José van Veen en Lies Rustenburg eindigden in hun herkansing als tweede achter de Verenigde Staten en dat was precies genoeg om de eindstrijd te halen.

Zowel bij de heren als de dames haalden de skiff en de dubbeltwee de halve finales. Skiffeuse Lisa Scheenaard won haar race in de herkansingen en skiffeur Stefan Broenink eindigde in zijn kwartfinale als tweede.

Zinderende race

Marloes Oldenburg en Roos de Jong haalden in hun dubbeltwee de halve eindstrijd met een zege in de herkansingen. Bram Schwarz en Niki van Sprang drongen na een zinderende race door tot de halve eindstrijd. Ze eindigden als tweede met slechts 0,38 voorsprong op de Canadese boot.

Van de twaalf Nederlandse boten staan er na vier dagen roeien zeven in de halve finales en twee in de finale. De twee achten wacht nog een herkansing en de twee-zonder-stuurman werd verwezen naar de C-finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl