Arsenal-speelsters Dominique Janssen, Sari van Veenendaal, Danielle van de Donk en Vivianne Miedema
NOS VoetbalAangepast

Engeland start vrouwencompetitie met fullprofs

In Engeland gaat het vrouwenvoetbal op de schop. Zo wordt de hoogste divisie een volledig professionele competitie, met veertien teams die louter fullprofs onder contract zullen hebben.

Een niveau lager wordt een semi-professionele, landelijke divisie met twaalf teams opgezet. Clubs uit deze competitie kunnen alleen promoveren als ze voldoen aan strenge licentievoorwaarden. Zo moeten alle selectiespeelsters een contract krijgen voor minimaal zestien uur (exclusief wedstrijddagen) per week.

De hoogste vrouwencompetitie in Engeland bestaat nu nog uit in totaal twintig teams, verdeeld over twee gelijkwaardige divisies. De plannen van de Engelse voetbalbond (FA) moeten officieel nog worden goedgekeurd tijdens een bondsvergadering. Die staat gepland voor 7 oktober.

Nederlanders in Engeland

Enkele speelsters van het Nederlands vrouwenelftal, dat afgelopen zomer de Europese titel veroverde, staan onder contract in Engeland. Bij Arsenal spelen Sari van Veenendaal, Daniëlle van de Donk, Vivianne Miedema en Dominique Janssen. Mandy van den Berg, die onlangs liet weten voorlopig te stoppen als international, voetbalt bij Reading.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl