Voor derde nacht op rij autobranden in Culemborg

time icon Aangepast
Bart Meesters

In Culemborg zijn afgelopen drie nachten weer auto's uitgebrand. De politie vermoedt dat de branden zijn aangestoken. In de afgelopen anderhalf jaar gingen ruim zestig auto's in Culemborg in vlammen op.

Vannacht stonden er twee auto's in brand op de Eemweg en de Otto van Reesweg. Het is niet duidelijk of het vuur is overgeslagen of dat beide auto's in brand zijn gestoken, schrijft Omroep Gelderland. Gisternacht stonden er ook twee auto's in brand. De nacht daarvoor was het ook al raak.

Getuigen

De politie deed naar aanleiding van de branden gisternacht een getuigenoproep. Die oproep had gistermiddag nog geen informatie opgeleverd. In augustus werd ook al zo'n getuigenoproep gedaan. De politie wil niet vertellen wat dat heeft opgeleverd. Voor zover bekend is er nog niemand aangehouden voor de branden.

Agenten doen in Culemborg al langere tijd onderzoek naar de branden en er wordt extra gesurveilleerd. "Maar het is lastig om daders op heterdaad te betrappen", zegt een woordvoerder. Inwoners van Culemborg die camera's bij hun huis hebben hangen, wordt gevraagd dat te melden bij de politie. "Zo kan de recherche snel in beeld krijgen of er mogelijke beelden beschikbaar zijn over een autobrand."

Ontzettend boos

In augustus reageerde burgemeester Van Grootheest op de branden. "Net als vele inwoners van Culemborg ben ik ontzettend boos. Boos omdat je gewoon met je tengels van de spullen van anderen moet afblijven. En boos omdat dit helaas niet de eerste keer is dat Culemborgers hiermee te maken krijgen", schreef hij toen.

Dit is een artikel van

STER Reclame