NOS Nieuws Regionaal nieuws

Politie ziet toch af van boete voor wildplassende peuter

De politie in Brabant is door het stof gegaan na het bekeuren van de opa van een 2-jarige wildplasser. De boete had niet uitgeschreven moeten worden, oordeelt de politie nu.

De peuter was met zijn opa in Uden op pad, toen hij plotseling hevige aandrang kreeg. Zijn opa liet hem een plasje doen tegen de gevel van een bakkerij. Een agent zag dat en deelde een bekeuring uit.

Net zindelijk

De opa reageerde woedend bij Omroep Brabant. Zijn kleinkind is pas net zindelijk. "Hij moet soms wel vier keer in een uur. Tja, hij kan het niet ophouden. Wat moeten we dan doen?"

Volgens de man zei de agent dat de jongen niet bekeurd was als hij een paar meter verderop tegen een boom had geplast. "Dat is toch bizar?"

Niet strafbaar

Inmiddels is de boete ingetrokken. "Het is erg vervelend dat dit is gebeurd en ik begrijp de emoties bij de direct betrokkenen", zegt politiechef Eric Heuvelmans. Volgens hem blijkt uit nadere bestudering van de zaak dat er geen juridisch kader is om de opa te beboeten voor het wildplassen van zijn kleinzoon.

Ook wordt geëvalueerd of de situatie nu wel zo handig is aangepakt. "Een andere benadering van de situatie had in dit geval mogelijk meer voor de hand gelegen", zegt Heuvelmans.

STER reclame