In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Jongen van 14 verdacht van betrokkenheid bij dood ouders

De politie heeft de 14-jarige zoon aangehouden van het echtpaar uit Katlijk dat vanochtend dood werd gevonden in hun huis. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn ouders. Hij is de enige verdachte, meldt de politie.

De slachtoffers werden gevonden door buren, met wie ze de woonboerderij aan de Schoterlandseweg delen. Onduidelijk is wat er precies is gebeurd, maar de politie gaat uit van een misdrijf.

De slachtoffers zijn een man van 63 en zijn 62-jarige vrouw. De vrouw had in de boerderij een praktijk voor astrologie. Zij hadden drie zoons. De 14-jarige verdachte is de jongste. De politie heeft gesproken met zijn oudere broers.

De politie wil niet zeggen waar de jongste zoon is aangehouden en hoe de slachtoffers om het leven zijn gekomen. De jongen wordt morgenochtend verhoord.

Honden

Na de vondst van de lichamen werd de omgeving van de woning afgezet. Een speciale politie-eenheid met kogelwerende vesten en honden deed onderzoek in de omgeving. Dat was volgens de politie uit voorzorg. Inmiddels wordt niet meer gezocht in de omgeving.

In de woning wordt wel nog altijd onderzoek gedaan. Dat onderzoek zal ook morgen verder gaan. Tot die tijd is de woning afgesloten. De buren die in hetzelfde pand wonen, zijn tijdelijk ergens anders ondergebracht.

Gezin niet in beeld bij hulpverlening

Het gezin stond niet bekend als probleemgezin, heeft burgemeester Tjeerd van der Zwan laten weten aan de Leeuwarder Courant. "Voor zover wij kunnen nagaan was het gezin niet in beeld bij de hulpverleningsinstanties."

Katlijk is volgens de burgemeester een kleine gemeenschap van zo'n 600 inwoners, waar iedereen met elkaar meeleeft. "Dat zo'n gebeurtenis diepe indruk op de mensen maakt, hoef ik u niet te vertellen. Ons medeleven gaat uit naar de naasten."

Advertentie via Ster.nl