Lisse neemt een penalty tegen Hoek
NOS VoetbalAangepast

Penaltysoap duurt voort: Lisse naar de rechter

Er is een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de soap rond de penaltyreeks bij het KNVB-bekerduel tussen FC Lisse en HSV Hoek. Lisse spant een kort geding aan tegen de KNVB vanwege het besluit van de bond dat de penaltyserie moet worden overgenomen.

Lisse won het bekerduel vorige week met 5-4 na strafschoppen, maar de manier waarop de serie werd genomen was tegen de regels van de KNVB. Hierop besloot de voetbalbond dat een nieuwe strafschoppenserie op 4 oktober moet gaan uitmaken wie er naar de tweede ronde van de KNVB-beker mag.

Scheidsrechter Marc Nagtegaal ging bij de penaltyreeks uit van het ABBA-principe, waarmee door de FIFA voorzichtig wordt geëxperimenteerd. Daarbij begint het ene team met één strafschop, waarna de teams vervolgens om en om twee strafschoppen nemen. De KNVB hanteert in de reglementen nog het klassieke ABAB-principe.

Voorzitter Lisse: genoeg reden om KNVB-besluit van tafel te krijgen

'Scheidsrechter is de baas'

Lisse-voorzitter Leon Annokkee zegt niet trots te zijn op de gang naar de rechter, maar geen andere uitweg te zien. "Je wilt er toch zijn voor de jongens, die in onze ogen de wedstrijd gewoon hebben gewonnen. We denken dat er genoeg redenen zijn om het besluit van de KNVB van tafel te krijgen."

"Het zal vooral gaan om het feit dat het een bestuursbesluit is en dat de bond de scheidsrechter volledig heeft overruled", vervolgt Annokkee. "Volgens mij is de scheidsrechter nog steeds de baas op het veld."

Begrip bij Hoek

De voorzitter van Hoek, Art van der Staal, zegt het standpunt van Lisse op zich wel te begrijpen. "Hij zegt dat hij het maximale voor zijn club eruit wil halen. Zij kunnen woensdag alleen maar verliezen, wij alleen maar winnen."

Van der Staal gaat ervan uit dat de penaltyreeks op 4 oktober gewoon doorgaat. "Er is geen animositeit tussen ons. Op sociale media zie ik wel dat de supporters behoorlijk uithalen naar elkaar. Dat kan woensdag dan wel een probleem worden."

KNVB: jammer

De KNVB vindt het jammer dat Lisse heeft besloten naar de rechter te stappen. "We vinden dat het spel altijd op het veld gespeeld moet worden. Maar we respecteren het besluit en wachten af wat er nu gebeurt'', zei een woordvoerder van de bond.

De winnaar van het duel tussen Lisse en Hoek stuit in de tweede ronde op Heracles Almelo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl