VVD-wethouder en -bestuurder Christianne van der Wal LinkedIn
NOS Nieuws Politiek

VVD-bestuur wil Harderwijkse wethouder als voorzitter

Zoals verwacht, draagt het bestuur van de VVD Christianne van der Wal voor als voorzitter. Ze moet de opvolger worden van Henry Keizer. Die stapte in het voorjaar op, nadat hij in opspraak was gekomen door de aankoop van een crematiebedrijf.

Van der Wal is wethouder in Harderwijk en nu ook al lid van het hoofdbestuur van de VVD. Volgens waarnemend partijvoorzitter Wetzels is ze na een uitvoerige procedure als de beste kandidaat naar voren gekomen. "Ze kwam niet met plannen voor nieuwe regels, maar voor meer lucht en ruimte voor de lokale netwerken in de dorpen en steden die het hart van de VVD vormen."

VVD serieus nemen

Van der Wal zegt in een toelichting in een YouTube-filmpje dat ze de laatste tijd steeds minder terugziet van de partij waarvoor ze ooit is gevallen: "De partij waar het biertje na de vergadering net zo belangrijk was als de vergadering zelf, waarbij we ons zelf niet zo heel erg serieus namen, maar de VVD wel. Dat wil ik terugvinden."

De komende weken kunnen er nog tegenkandidaten komen en daarna wordt de nieuwe VVD-voorzitter gekozen via een ledenraadpleging.

STER reclame