NOS SportAangepast

Hockeyers Rotterdam winnen op bezoek bij Amsterdam

De hockeyers van Amsterdam hebben in een herhaling van de play-offs van vorig seizoen op eigen veld verloren van Rotterdam: 2-3. Na een 1-1 ruststand namen de bezoekers in het restant van de wedstrijd afstand.

Amsterdam leed zo zijn eerste nederlaag van het seizoen in de hoofdklasse en zakte naar de derde plaats. Rotterdam klimt naar de vierde plaats met evenveel punten als Amsterdam.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar al in de halve finales van de play-offs en ging Rotterdam ten koste van Amsterdam naar de finale.

SCHC 4-7 Almere 4-0

Bloemendaal deed goede zaken. Het won thuis met 7-2 van HGC en klom naar de tweede plek. In de voorgaande drie wedstrijden hadden beide ploegen zeven punten behaald maar van een spannend duel was geen seconde sprake.

Bloemendaal heerste voor rust en dat resulteerde in vijf goals. Na rust scoorden beide teams nog twee keer.

Kampong wint ook vierde duel

Regerend kampioen Kampong had een gemakkelijke middag bij Pinoké. Na rust werd er afstand genomen van de ploeg uit Amsterdam: 2-5. Zo blijft Kampong als enige ongeslagen en staan de Utrechters bovenaan.

Tilburg pakte zijn eerste punten van het seizoen. Tegen Almere werd er met 2-1 gewonnen. Almere blijft zodoende puntloos op de laatste plaats staan.