Motorcoureur Bendsneyder buiten WK-punten in Aragón

De Spaanse motorcoureur Joan Mir viert zijn zege in Aragón AFP

Bo Bendsneyder heeft weinig plezier beleefd aan de Grand Prix van Aragón. De Nederlandse motorcoureur kwam in de Moto3 niet verder dan de zeventiende plaats, hetgeen hem geen enkel WK-punt opleverde. Bendsneyder werd ook nog beboet met 1.500 euro voor te langzaam rijden tijdens de trainingen.

Naast Bendsneyder kregen nog achttien coureurs in de Moto3 een gridstraf of boete opgelegd. De Nederlander mocht zondag van de achttiende plaats vertrekken toen de mist was opgetrokken. Uiteindelijk lukte het hem niet veel plaatsen winst te boeken in de race, die door de vertraging in de ochtend wegens het slechte zicht met zeven ronden was ingekort.

Omstreden winst voor Mir

De Spanjaard Joan Mir verstevigde met de winst zijn leidende positie in de Moto3. De wereldtitel kan hem nauwelijks nog ontgaan na zijn achtste seizoenzege. Al slingerend op het laatste rechte stuk naar de streep hield Mir twee boze Italianen achter zich.

Fabio di Giannantonio finishte als tweede, maar was zeer ontstemd over het rijgedrag van Mir. Hetzelfde gold voor de nummer drie, de Italiaan Ene Bastianini. De twee Italianen verloren het duel met enkele honderdsten van een seconde.