Brenet: PSV als team nog niet sterk genoeg

Aangepast
ANP

Waar ligt het plafond van PSV dit seizoen? De club beleeft met vier zeges en een nederlaag op papier een redelijke competitiestart, maar het vertoonde spel geeft nog weinig reden tot tevredenheid. Vanmiddag wacht een zware klus bij FC Utrecht.

Joshua Brenet en Derrick Luckassen overleggen Pro Shots

PSV heeft sinds de 2-0 nederlaag in Heerenveen van twee weken geleden aan zelfvertrouwen ingeboet en trainer Phillip Cocu lijkt nog steeds naar zijn ideale elftal te zoeken, zo blijkt uit de allerminst overtuigende zeges op Feyenoord (1-0) en SDC Putten (4-0).

Afgelopen donderdag in het bekerduel met SDC Putten, dat een uur lang verdienstelijk weerstand bood, werd andermaal duidelijk dat de PSV-machine nog niet soepel draait. "Maar dat ligt niet aan ons zelfvertrouwen", vindt Joshua Brenet. "In Putten speelden we vooral in een te laag tempo, dat mogen we onszelf kwalijk nemen. Na rust speelden we beter."

De grillige rechtsback signaleert wel een ander punt dat voor verbetering vatbaar is bij PSV. "Ik vind dat we als team moeten groeien. Wij hebben veel jonge spelers erbij gekregen, terwijl juist een aantal oudere spelers is vertrokken (Guardado, Moreno, Pasveer, red.). Dat speelt ook mee en dat verschil merk je op de training."

Het gemis van Héctor Moreno en Andrés Guardado is volgens Joshua Brenet is voelbaar Pro Shots

Hoewel hij pas 23 is, behoort Brenet al tot de ervaren spelers in de selectie en schroomt hij ook niet om de jongere ploeggenoten de weg te wijzen. Maar krijgen jeugdspelers wel voldoende kansen bij PSV? "Als je er eenmaal staat en je laat je als jonge speler gelden, dan krijg je je kans zeker", meent hij.

"De trainer loopt er niet voor weg om jeugdspelers een kans te geven, dat zag je tegen Putten ook", doelt Brenet op jeugdspelers Pablo Rosario, Dante Rigo en Albert Gudmundsson, die in het bekerduel mochten invallen.

Hij is een jaar weggeweest en nu zie je een hele andere Adam Maher, die vol zelfvertrouwen zit. Ik ben trots op hem.

Joshua Brenet

Brenet kent het klappen van de zweep. Hij weet hoe lastig het kan zijn om als jonge speler door te breken in Eindhoven. Toch klinkt zijn advies aan de nieuwe generatie eenvoudig: "Het is een kwestie van in jezelf blijven geloven. Probeer je over obstakels heen te zetten, daar word je als persoon ook alleen maar sterker van. Zo gaat het ook in het normale leven."

Wellicht heeft Brenet die raad ook meegegeven aan Adam Maher, die afgelopen donderdag een verrassende comeback maakte met twee goals en een assist.

"Voor mij is het geen verrassing hoe Adam zich presenteerde", zegt Brenet. "Hij investeert op de training veel in zichzelf en gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij is een jaar weggeweest en nu zie je een hele andere Adam Maher, die vol zelfvertrouwen zit. Dat is prachtig en ik ben ook trots op hem."

Joshua Brenet, Adam Maher en Jorrit Hendrix Pro Shots

STER Reclame