Lorenzo Insigne viert zijn treffer tegen SPAL

Napoli wint op weg naar treffen met Feyenoord

Napoli heeft een goede generale gehad richting het Champions League-duel met Feyenoord van aanstaande dinsdag. Op bezoek bij het gepromoveerde SPAL werd met 3-2 gewonnen. Zo behoudt Napoli zijn ongeslagen status in de Serie A.

SPAL nam brutaal de leiding. Na een klein kwartier schoot Pasquale Schlattarella raak. Een minuut later was het alweer gelijk; een uithaal van Lorenzo Insigne verdween in de kruising.

Halverwege de tweede helft kwam Napoli op voorsprong door Jose Maria Callejon. Maar dit keer was het Napoli dat niet lang van de voorsprong kon genieten, want Frederico Viviani schoot raak vanuit een vrije trap.

Vlak voor tijd bezorgde Faouzi Ghoulam met een mooie solo Napoli toch nog de zege.

Juventus wint derby

Ook Juventus behoudt zijn ongeslagen status. In het eigen stadion werd stadsgenoot Torino met 4-0 verslagen.

Met Higuain op de bank opende Paulo Dybala na een kwartier de score met een schot van buiten het zestienmetergebied. Tien minuten later moest Torino met tien man verder nadat Daniele Baselli zijn tweede gele kaart had gekregen.

Nog voor rust verdubbelde Juventus de score met een afstandsschot van Miralem Pjanic. Na rust zorgde Alex Sandro met een kopbal voor de 3-0. In de blessuretijd zette Dybala de eindstand op het bord.

Thuiswinst AS Roma

AS Roma boekte eerder op de dag een simpele thuiszege op Udinese. Met Kevin Strootman in de basis werd er met 3-1 gewonnen. Bij rust stond het al 3-0. Stephan El Shaarawy was belangrijk voor Roma met twee doelpunten.

Roma heeft nu 12 punten uit vijf wedstrijden en staat op de vierde plaats. Napoli en Juventus zijn staan nu beide ongeslagen aan kop.

Internazionale, AC Milan en Lazio komen morgen in actie.