Stephen Curry
NOS SportAangepast

Trump nodigt Golden State Warriors toch niet uit in Witte Huis

Golden State Warriors, de NBA-kampioen van afgelopen seizoen, is toch niet welkom in het Witte Huis bij president Donald Trump. Al sinds de jaren vijftig worden kampioenen uit de vier grote sporten (basketbal, ijshockey, honkbal en American football) uitgenodigd in Washington.

Maar Trump laat via Twitter weten dat de Warriors toch niet mogen komen. Sterspeler Stephen Curry zei vrijdag op een persconferentie dat hij niet op bezoek wil gaan bij Trump, over wie hij zich eerder al kritisch uitliet. Dat schoot de president in het verkeerde keelgat.

"Een bezoek aan het Witte Huis zou een grote eer moeten zijn. Stephen Curry twijfelt, dus de uitnodiging is ingetrokken", aldus Trump.

De andere sterspeler van de Warriors, Kevin Durant, had eerder ook laten weten niet te zitten wachten op een bezoek aan het Witte Huis.

LeBron James deed ook een duit in het zakje. De sterspeler van Cleveland Cavaliers noemde Trump op twitter een "nietsnut."

"Steph Curry heeft al aangegeven dat hij niet zou gaan. Dus is er geen uitnodiging om in te trekken. Naar het Witte Huis gaan was een eer totdat jij kwam", aldus de drievoudig NBA-kampioen.

Trump liet zich ook uit over American footballspelers die protesteren tijdens het Amerikaanse volkslied. De president riep clubeigenaren op die spelers te ontslaan. "Het is totaal respectloos tegenover onze traditie en alles waar we voor staan. Ze verpesten het spel."

"Zou het niet mooi zijn", vervolgde Trump, "als eigenaren zouden opstaan als spelers geen respect tonen voor onze vlag en roepen: haal die klootzak van het veld, hij is ontslagen".

Vorig jaar knielde Colin Kaepernick, quarterback van de San Francisco 49ers, bij het spelen van het volkslied. Daarmee protesteerde hij tegen politiegeweld en discriminatie van zwarte Amerikanen. Kaepernick kreeg voor dit seizoen geen contract.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl