Titelverdediger Sagan onder de indruk van Dumoulin

Peter Sagan heeft niet de meest ideale voorbereiding op de wegwedstrijd van de WK wielrennen. De tweevoudig wereldkampioen is de afgelopen vijf, zes dagen ziek geweest.

Een dag voor de race verklaart de topfavoriet: "Ik heb drie dagen niet kunnen fietsen. Daarna heb ik slechts een paar rustige rondjes kunnen rijden. En nu ben ik hier, in Bergen."

Op een drukke persconferentie beantwoordt Sagan alle vragen zoals de wielerwereld hem kent: rustig, stoïcijns en met af en toe een grap. Op de vraag of hij het parcours al heeft verkend, antwoordt hij ontkennend.

"Nee, waarom zou ik? Morgen moeten we dat rondje een stuk of elf keer rijden. Dat lijkt me genoeg, hè?" De zaal lacht. "Wel heb ik video's en plaatjes van het parcours gezien. Dat zag er mooi uit."

Derde regenboogtrui?

Vragen over zijn eventuele derde regenboogtrui ontwijkt Sagan. Hij wil niet op de zaken vooruitlopen. "Vraag me dat morgen na de finish nog maar eens."

Parcours mannenwedstrijd NOS

Tegenstanders

Gevraagd naar de favorieten noemt Sagan allereerst zichzelf, gevolgd door een grote lach. Daarna volgen de namen van Michael Matthews, Greg Van Avermaet en de Noren Edvald Boasson Hagen en Alexander Kristoff.

En het weer? Heeft hij voorkeur voor een droge of een natte wedstrijd? "Droog natuurlijk! Wie wil er nou 270 kilometer in de regen rijden?"

STER reclame