Richèl Hogenkamp
NOS SportAangepast

Haddad houdt Hogenkamp uit finale in Seoul

Richèl Hogenkamp is op het toernooi van Seoul in de halve finales blijven steken. De 25-jarige Nederlandse ging met 1-6, 6-7 (7) ten onder tegen Beatriz Haddad Maia.

Hogenkamp, de nummer 119 op de wereldranglijst, kwam in de eerste game tot vier breekpunten, die ze allemaal liet liggen. In het restant van de set wist ze echter geen vuist meer maken. De Doetinchemse ging te vaak voor de winner, wat haar een karrenvracht aan afzwaaiers opleverde.

Haddad houdt Hogenkamp uit finale in Seoul

In de tweede set speelde Hogenkamp op advies van haar coach iets afwachtender en dat had effect. Plots ging Haddad (WTA-71) de fouten maken en kwam de Nederlandse, die in de eerste ronde landgenote Kiki Bertens had verslagen, een break voor. De Braziliaanse maakte die echter goed en was vervolgens effectiever in de tiebreak.

De 21-jarige Beatriz Haddad Maia, die voor het eerst de eindstrijd van een WTA-toernooi gaat spelen, treft zondag de Letse Jelena Ostapenko.

Waar Bertens in het enkelspel dus een fikse teleurstelling te verwerken kreeg, ging het in het dubbel een stuk beter. Samen met de Zweedse Johanna Larsson heeft ze in de Zuid-Koreaanse hoofdstad de finale weten te bereiken. Het als eerste geplaatste duo won de halve finale eenvoudig van de Britse Katy Dunne en de Australische Priscilla Hon: 6-3, 6-0.

Schuurs pakt dubbeltitel in Guangzhou

Ook in het Chinese Guangzhou viel Nederlands dubbelsucces te noteren. Demi Schuurs won daar met haar Belgische dubbelpartner Elise Mertens de titel. In de eindstrijd rekende het koppel overtuigend af met Monique Adamczak en Storm Sanders uit Australië: 6-2, 6-3.

Voor de 24-jarige Schuurs was het haar derde toernooizege op de WTA-tour als dubbelspeelster. In 2015 wist Schuurs in de Roemeense hoofdstad Boekarest en het Poolse Katowice het dubbelspel op haar naam te schrijven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl