Wie in Bergen op Zoom zijn afval in een prullenbak op straat gooit, wordt toegesproken. Door een trol, heks, kabouter, professor, een meisje, freule óf de vuilnisbak zelf.

In het centrum staan sinds gisteren pratende prullenbakken. Big Belly's heten ze. Die uitgesproken bedankjes moeten het leuker maken om een patatbakje of waterflesje netjes weg te gooien, zodat ze niet als zwerfvuil op straat belanden. Per keer dat iemand iets weggooit, hoort hij iets anders.

Typetje

De bakken vertegenwoordigen diverse typetjes met verschillende stemmen. Zo roept één van de bakken: "Dank je wel, eet maar gauw. Haal mijn rommel uit elke hoek. Laten we snel de straat weer schoon hebben, wie weet komt er hoog bezoek".

De teksten kunnen worden aangepast. Zo is het mogelijk een speciale stem en boodschap te maken voor Sinterklaas of Kerstmis. De bakken werken op zonne-energie, schrijft Omroep Brabant.

Ook Tilburg en Eindhoven zijn op zoek naar een eigen Holle Bolle Gijs. De twee gemeenten hebben samen een ontwerpwedstrijd gehouden. Op 3 oktober worden de beste ideeën gepresenteerd in een finale.

Een pratende prullenbak Omroep Brabant

STER reclame