Danny van Poppel
NOS WielrennenAangepast

Lotto-Jumbo bevestigt komst Van Poppel

Danny van Poppel fietst de komende twee jaar voor Lotto-Jumbo. De 24-jarige sprinter komt over van Team Sky.

Bij de Britse formatie kreeg Van Poppel (te) weinig kansen om voor eigen succes te gaan. Daar zal bij de Nederlandse ploeg geen sprake van zijn. "Hoe de ploeg bezig is met het sprinten, spreekt mij erg aan."

De zoon van Jean-Paul van Poppel richt zich echter niet alleen op het sprintwerk. "Dat is wel mijn hoofddoel, maar ik kijk ook erg uit naar de klassiekers. Ik weet dat die me liggen, maar door tegenslag kwam dat er de laatste jaren onvoldoende uit. Ik ben ook blij dat ik weer een grote ronde zal rijden."

Van Poppel rijdt zondag de wegkoers voor Nederland op de WK in Bergen.

Danny van Poppel wint de twaalfde etappe in de Vuelta van 2015

Bij Lotto-Jumbo komt hij die andere Nederlandse topsprinter tegen, Dylan Groenewegen. De twee zullen elkaar niet in de weg zitten. "Van Poppel krijgt de kans om zelf te sprinten", stelt ploegleider Merijn Zeeman. "We zijn trots dat hij voor ons gekozen heeft en dat we nu twee sprinters binnen de gelederen hebben die tot de wereldtop behoren. We gaan eraan werken om Danny nóg sneller te maken en hem verder te ontwikkelen als wielrenner."

Bij Sky boekte Van Poppel zes zeges, waaronder een rit in de Ronde van Polen, op WorldTour-niveau. Daarvoor kwam hij voor Trek uit en won hij onder meer een etappe in de Ronde van Spanje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl