NOS SportAangepast

Van Rijsselberghe nadert toptien bij WK na 'redelijke dag'

De Nederlandse windsurfers hebben op de derde dag van de WK RS:X in het Japanse Enoshima wisselende successen geboekt.

Tweevoudig olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe noteerde een zevende, een twintigste en derde plaats in zijn races. De Texelaar verruilde daardoor de achttiende voor de elfde plaats.

Dorian van Rijsselberghe

"Het ging wel oké. Maar de omstandigheden waren bar en boos vandaag. Vooral voor de mannen die ietsjes zwaarder zijn, zoals ik", legde Van Rijsselberghe uit.

"Het was super licht weer. Precies zo'n windje dat de lichtere jongens net even wat makkelijker wegkomen en wij (de zwaardere surfers, red.) een tandje bij moeten zetten. Maar al met al ben ik redelijk de dag doorgekomen."

Moet vrijdag wel nog even de toptien insluipen, want we willen wel die laatste dag varen.

Doran van Rijsselberghe

De wereldkampioen van 2011 moet vrijdag een plaats bij de beste tien veiligstellen om op zaterdag de afsluitende medal race te mogen varen.

"Ik sta nu op de elfde plek, dus moet morgen wel nog even de toptien insluipen, want we willen wel die laatste dag varen."

Badloe en De Geus zakken

Met een 26ste, zevende en veertigste plaats was Kiran Badloe, die in juni de finale van de wereldbeker won, minder op dreef en hij viel uit de toptien (veertiende).

Bij de dames leverde Lilian de Geus een plaats in. De nummer vier van de Spelen werd derde, vijftiende en veertiende en staat nu zevende.

Vrijdag volgen er nog drie races, waarna de toptien zaterdag om de medailles gaat strijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl