ANP
NOS Nieuws

Na Zilveren Griffel ook Gouden Penseel voor kinderboek Tangramkat

Het Gouden Penseel, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek, is dit jaar toegekend aan Tangramkat van illustrator Martijn van der Linden. De prijs is uitgereikt in het Rijksmuseum in Amsterdam.

Het boek was in juni al een van de zeven winnaars van een Zilveren Griffel en daardoor ook kanshebber voor de Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek. De tekst is van Maranke Rinck. De prijs wordt op 3 oktober uitgereikt tijdens het Kinderboekenbal in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

In Tangramkat krijgt een jongen een Chinese puzzel die bestaat uit zeven stukken. Volgens de regels van het spel moeten alle stukken worden gebruikt. Hij maakt er een kat van en wordt vervolgens voor een groot aantal keuzes gesteld.

Gulden Palet

Circusnacht van de Vlaamse tekenaar Mattias De Leeuw is bekroond met het Gulden Palet, de prijs voor het best geïllustreerde kinderboek uit het buitenland.

De bekendmaking van de prijzen viel samen met de opening van de tiende editie van Penselen in het Rijksmuseum, een tentoonstelling met de originele illustraties van de winnaars.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl