Tot nu toe blijft wat er aan de onderhandelingstafel wordt besproken strikt geheim
NOS Nieuws

Kamer wil vandaag brief van informateur over eigen risico

De Tweede Kamer wil vandaag een brief van informateur Zalm over wat de onderhandelende partijen volgend jaar willen doen met het eigen risico. Uit de Prinsjesdag-stukken, die het demissionaire kabinet gisteren presenteerde, blijkt dat het eigen risico in 2018 stijgt van 385 naar 400 euro.

Het nieuwe kabinet zou eventueel nog aanpassingen kunnen doen, maar VVD, CDA, D66 en ChristenUnie willen tot dusver niet loslaten of ze dat van plan zijn. Zij willen hun plannen pas bekend maken als er een regeerakkoord is. Veel partijen pleitten in de aanloop naar de verkiezingen voor een verlaging van het eigen risico. Dat geldt ook voor CDA en ChristenUnie.

Het verzoek van GroenLinks-leider Klaver om opheldering kreeg unanieme steun in de Tweede Kamer. Ook de partijen aan formatietafel stemden in, maar zij tekenden wel aan dat de informateur zelf moet bepalen welke informatie hij wil delen.

Zorgmijders

De Tweede Kamer houdt vanavond een debat over mensen die vanwege het eigen risico noodzakelijke zorg vermijden. Klaver wil de brief van Zalm voor aanvang van dat debat ontvangen.

De informatie over de plannen met het eigen risico hebben meer haast dan de andere plannen van het komende kabinet, vindt Klaver, omdat de verzekeraars met die informatie binnenkort de premies moeten vaststellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl