Een man checkt in bij gesloten poortjes op Rotterdam Centraal
NOS Nieuws

Toegangspoortjes binnenkort dicht op alle grote NS-stations

De NS is van plan om voor het einde van het jaar de toegangspoortjes op alle grote stations te sluiten. De komende maanden gaan de poortjes op Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Den Haag Centraal dicht. Op Rotterdam Centraal kon je al niet meer doorlopen zonder in te checken.

De afgelopen drie jaar zijn op 71 van de ruim 400 stations in Nederland de toegangspoortjes in gebruik genomen. De NS zegt dat straks 90 procent van alle reizigers op een station incheckt voor dichte poortjes.

De poortjes zijn volgens de NS een effectief middel tegen zwartrijders. Ook zouden mensen zich er veiliger door voelen. "We merken dat steeds meer reizigers gewend raken en de voordelen zien van de poortjes. Het is ook een effectief middel om niet te vergeten in- of uit te checken", zegt commercieel directeur Hans Peters van de NS.

Extra personeel

Bij de grote stations zet de NS voorlopig extra medewerkers in om reizigers die bijvoorbeeld zonder ov-chipkaart voor de poortjes staan, te helpen. Mensen die iemand willen ophalen of naar een winkel in de stationshal willen, kunnen inchecken en binnen een uur weer gratis uitchecken.

Op Amsterdam Centraal gaan morgen de poortjes bij wijze van proef al dicht, tot zaterdag. Als alles goed gaat, blijven ze in december echt gesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl