NOS NieuwsAangepast

Belgische man in coma door xtc in fles wijn

In België ligt al sinds zaterdag een man in coma door het drinken van wijn waaraan een grote hoeveelheid mdma was toegevoegd, de grondstof voor xtc. De wijn was afkomstig uit een Fin Shop, een winkel die in beslag genomen goederen mag verkopen in België, meestal tegen een veel lagere prijs.

Het was een fles wijn van producent Solbri uit Piemonte die de man had gekocht in een Fin Shop in de Waalse plaats Gembloers. Hij wilde thuis een borrel organiseren met zijn vriendin en een paar vrienden. Al na één slok wijn begonnen mensen zich vreemd te gedragen.

Een van de vrouwen zegt dat ze dubbel ging zien en hevig moest transpireren. Een vrouw die nog niets gedronken had, belde de hulpdiensten. Toen die kwamen was één man van het gezelschap er slecht aan toe. In het ziekenhuis kreeg hij een hartstilstand en sindsdien wordt hij in coma gehouden.

We verkopen enkel gesloten flessen. Het is ofwel ze verkopen, ofwel ze vernietigen.

Woordvoerder Federale Overheidsdienst Financiën

Behalve de mdma zat er ook een dosis methanol in de wijn.

De Belgische Federale Overheidsdienst Financiën heeft de verkoop van alcoholische dranken via de Fin Shops nu opgeschort. Er zijn drie van die winkels in België: in Brussel-Haren, Bornem en Gembloers. De dienst wacht voor verdere maatregelen op de uitkomst van de onderzoeken naar de fles wijn.

De wijn was niet gecontroleerd. Volgens de dienst is dat niet mogelijk. "We verkopen enkel gesloten flessen. Het is ofwel ze verkopen, ofwel ze vernietigen", zegt een woordvoerder tegen VTM nieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl