Een blije Valentino Rossi na zijn tiende zege in Assen
NOS SportAangepast

Rossi snel terug op motor, mogelijke rentree in Spanje

Valentino Rossi heeft achttien dagen na zijn zware crash met een crossmotor alweer zijn eerste kilometers gemaakt. Op het circuit van Misano reed de 38-jarige Italiaanse wegracer een aantal testrondjes voordat de oefensessie vroegtijdig moest worden afgebroken wegens regen.

Dinsdag komt Rossi opnieuw in actie. Volgens zijn renstal Yamaha beslist hij woensdagmiddag of hij mogelijk komend weekeinde alweer in actie komt.

Als hij in de Grand Prix van Aragón alweer in actie komt, gaat dat ten koste van de Nederlander Michael van der Mark. Hij was aangewezen als zijn vervanger.

Niet pijnvrij

Rossi senior liet inmiddels in de media al wel optekenen dat de rentree van zijn zoon op de motor niet geheel pijnvrij verliep.

Rossi belandde in het ziekenhuis met een dubbele beenbreuk door een val tijdens de training. Artsen zetten de breuken vast met een metalen pin. Hij had drie tot vier dagen in het ziekenhuis moeten blijven, maar door zijn voorspoedige herstel mocht hij na één dag al vertrekken.

"Ik wil zo snel mogelijk terugkeren in de MotoGP'', liet 'The Doctor' destijds al optimistisch weten. Hij miste uiteraard ruim een week geleden de Grand Prix van San Marino, zijn thuisrace op Misano. Yamaha riep voor die wedstrijd nog geen andere rijder op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl