NOS SportAangepast

Davis Cup-team kan nu Federer, Murray of Djokovic treffen

Woensdag om 16.00 uur gaat Nederland voor het eerst sinds 2014 weer de koker in voor de loting van de eerste ronde van de wereldgroep van de Davis Cup voor volgend jaar februari. Wat zijn de mogelijk tegenstanders?

De wereldgroep bestaat uit zestien landen. De befaamde Big Four maakt daar ook deel van uit: Roger Federer met Zwitserland, Rafael Nadal met Spanje, Novak Djokovic met Servië en Andy Murray met Groot-Brittannië.

Oranje kan Spanje niet loten, omdat beide landen geen geplaatste status hebben. Bij de loting worden acht geplaatste en acht ongeplaatste landen aan elkaar gekoppeld.

Federer, Murray of Djokovic naar Nederland?

Tegen drie landen heeft Nederland sowieso een thuisvoordeel, omdat de vorige ontmoeting een uitwedstrijd was. Daar horen de ontmoetingen met Zwitserland (Federer) en Groot-Brittannië (Murray) ook bij.

Het is overigens nog maar de vraag of Federer, Nadal, Djokovic en Murray zich committeren aan de Davis Cup. In het verleden bleek dikwijls dat het landentoernooi niet in hun schema past.

Mogelijke tegenstanders Nederland - Davis Cup

TegenstanderThuis of uit?
ItaliëUit
BelgiëThuis/Uit
AustraliëLoting
FrankrijkThuis/Uit
Groot-BrittanniëThuis
ServiëLoting
KroatiëUit
ZwitserlandThuis

Canada, Duitsland, Hongarije, Japan, Kazachstan, Spanje en de Verenigde Staten bezitten woensdag bij de loting net als Nederland een ongeplaatste status.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl