De kustwacht in actie KNRM Oudeschild

De kustwacht van Oudeschild heeft een vastgelopen motorjacht uit een benarde positie gehaald. Het schip, met twee mannen aan boord, was op de Waddenzee gestrand.

De mannen hadden geprobeerd om op goed geluk Vlieland te bereiken. Ze vertrokken vanaf Den Helder in hun jacht, 'Kiekeboe' genaamd. Ter hoogte van De Cocksdorp bij Texel liepen ze vast. Met een mobiele telefoon lukte het de mannen om alarm te slaan.

Navigatiesysteem

Het was zoeken voor de kustwacht, omdat de 'Kiekeboe' geen exacte locatie kon doorgeven. Dat kwam doordat er geen zeekaarten en geen navigatiesysteem aan boord aanwezig waren. Ook een marifoon ontbrak, een maritieme telefoon die contact kan maken met de wal. De mannen hadden geen idee waar ze waren, schrijft NH Nieuws.

Uiteindelijk trof de reddingsboot van de KNRM het gestrande jacht aan. De kustwacht adviseerde de schipper van het jacht om het anker uit te gooien en te wachten op hoog water. Nadat het water was gestegen, kregen de mannen nog een dringend advies van de KNRM: snel terugvaren naar Den Helder.

STER reclame