Feest bij PEC na de 1-0 van Youness Mokhtar

Mokhtar loodst PEC Zwolle langs Heracles Almelo

PEC Zwolle heeft het Overijsselse onderonsje met Heracles Almelo in zijn voordeel beslist. De ploeg van trainer John van 't Schip won de matige, maar onderhoudende wedstrijd in eigen huis met 2-1.

De bezoekers gingen druistig van start, maar de eerste kans van Zwolle was direct raak. Youness Mokhtar kreeg de bal net over de middenlijn aangespeeld, kon rustig oplopen en schoot vanuit een lastige hoek binnen.

Een tweede kans voor Zwolle volgde snel, Mustafa Saymak kopte net over, maar in het vervolg van de eerste helft viel er weinig te genieten. Het hoogtepunt van Heracles was een prachtig binnengeschoten volley van Robin Pröpper. Er was echter al lang gefloten.

Slordig

Ook in de tweede helft ontbrak het bij beide ploegen niet aan goede wil. Het spel was echter slordig, waardoor er nauwelijks kansen ontstonden.

Een kwartier voor tijd kwam Heracles plots tegen de verhoudingen in op gelijke hoogte toen een vrije trap van Jamiro Monteiro via de muur en met een flinke dosis geluk binnenviel.

Zwolle perste er nog een slotoffensief uit en dat had succes. Met een mooie individuele actie speelde Mokhtar zich vrij en hij schoot zijn ploeg naar de overwinning.