Etien Velikonja scoorde tweemaal voor Willem II
NOS VoetbalAangepast

Willem II klopt machteloos Roda JC

Willem II heeft in het duel met eveneens na vier wedstrijden nog puntloze Roda JC de volle buit gepakt. In Kerkrade zetten de Tilburgers Roda met 3-1 aan de kant.

Na een half uur stond Willem II al op 3-0. Dat had 4-0 moeten zijn, want Etien Velikonja miste in de openingsminuut een enorme kans. Hij maakte die misser wel snel goed, want nadat Fran Sol met een omhaal op de achterlijn de bal in het spel had weten te houden, schoot hij onberispelijk binnen.

Sol tekende zelf voor de 2-0: hij veroverde de bal na defensief geklungel van Tsiy William Ndenge en Mohamed el Makrini en dropte de bal met een geplaatst schot in de verre hoek. Velikonja maakte er daarna met een intikker 3-0 van. In blessuretijd sloeg Roda toe uit een counter: Jorn Vancamp speelde Mikhail Rosheuvel aan in de diepte en die rondde keurig af.

Pech voor Roda

Roda begon fel aan de tweede helft en al snel lag de bal ook in het net: Gyliano van Velzen schoot de bal vanaf de achterlijn via Jordens Peters binnen, maar de grensrechter beoordeelde dat de bal al achter was geweest. Pech voor Roda dus, dat een kwartier voor tijd invaller Dani Shahin nog op de lat zag schieten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl